Отборът на Амкар Перм, с Петър Занев, Георги Пеев и Благой Георгиев в състава си, спечели по класически начин бълрското дерби от 9-я кръг на Руската лига срещу Ивелин Попов и неговия Кубан. В основата на успеха на тима от Перм бе отличната игра на тримата българи състава му, като двама от тях – Благой Георгиев и Георги Пеев - се отчетоха и с попадения.

Същевременно пълни 90 минути на терена за Кубан изкара капитанът на българския национален отбор по футбол Ивелин Попов, който обаче не можа да помогне на екипа си.

Гостите от Амкар успяха да убият интригата в мача за малко повече от четвърт час. До 16-ата минута Благо и компания отбелязаха три гола, след което закономерно тима от Перм диктуваше темпото в срещата.

Още в 8-ата минута Георги Пеев получи топката в наказателното поле, върна с пета към нахлуващия Благой Георгиев, който със силен удар откри за 1:0. в 14-ата Василев проби от дясно и стреля, но топката бе избита от стража на Кубан, тя попадна право в краката на Якубко, който удвои аванса на Амкар. След 2 минути, в 16-ата минута, гостите си получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Пеев, който бе безкомпромисен – 3:0.

С успеха Амкар заема 7-о място с 13 точки, докато Кубан е 11-ти с 10 пункта.