Българските футболисти Благой Георгиев, Георги Пеев и Петър Занев бяха титуляри за своя Амкар при 2:2 с Анжи Махачкала в 11-ия кръг на руската Премиерлига. Тимът от Перм трябва повече да съжалява, че си тръгва само с точка от визитата в Дагестан, след като осъществи пълен обрат, но допусна изравняване буквално в последните секунди.

Тримата наши „легионери“ записаха пълни 90 минути, а четвъртият ни сънародник в клуба – Захари Сираков остана на резервната скамейка. Равенството все пак може да се приеме като добър резултат за тях, тъй като в последния половин час Анжи имаше числено предимство заради втория жълт картон на Семьонов.

Тъкмо крайният защитник имаше вина за първия гол на Анжи, след като фаулира съперник в пеналта и съдията отсъди дузпа. Гатагов не сбърка от 11-те метра и изведе домакините напред.

След паузата Амкар заигра доста по-активно и в 65-ата минута Максим Кануников изравни. По-впечатляващото бе, че по това време пермци вече бяха с човек по-малко, тъй като Семьонов бе изгонен минути по-рано.

120 секунди преди края на мача Амкар дори усети вкуса на победа, след като румънецът Пикушчеац вкара втори гол. В 90-ата обаче Соломатин направи 2:2 и двубоят приключи без победител.

Във временното класиране Амкар е 6-и със 17 точки. Лидер е отборът на Зенит с 26 в актива си.