Българският нападател Александър Колев остана на 5-о място в класацията за играч на сезона в белгийската втора дивизия за завършилия сезон.

Колев, който играе за Геел, има 30 мача, 8 гола за първенството и 2 за купата на страната. Въпреки че е нападател, треньорът Ерик Франкен често го поставяше по крилата, а в някои от мачовете дори го върна ляв защитник или дефанзивен халф.

Поливалентността му се потвърждава, че освен осемте гола, които вкара, роденият в София младежки национал на България има и 8 асистенции. В анкетата на медиите в Белгия българинът е най-преднокласираният играч от отбор, който не се бори за промоция в елита.

На първо място се нареди нападателят от Кот д'Ивоар Жан Кевин-Ромарик Кофи, който на полусезона премина от Бусу Дур Боринаж (Брюксел) в шампиона на лигата Вестерло.

В анкетата на запалянковците на Геел той остана на 2-о място. Българинът беше изпреварен единствено от дефанзивния халф Кенет Керкхофс, който стана играч на годината на Геел. Втори се нареди Колев, а трети още един полузащитник- Бен Сантерманс.

Силните изяви на 20-годишния футболист най-вероятно ще му осигурят трансфер това лято. Интерес към него не липсва, а почти през цялата пролет беше следен от клубове от Англия, Франция и белгийската първа дивизия./БТА