Новият наставник на Валенсия Роналд Куман заяви, че иска повече дисциплина от състезателите си.

Испанският тим загуби с 0:2 срещата от Шампионската лига с Розенборг във вторник, в дебюта на Куман начело. В следствие на това, холандецът призова за по-добра дисциплина в отбора.

„Нуждаем се от правила както на терена, така и извън него. Трябва да сме единни – като група, като отбор и като клуб. Това е основното, за да може един тим да работи успешно, тъй като имаме достатъчен потенциал, за да си печелим срещите”, каза легендарния футболист.

Валенсия се намира на четвъртото място във временно класиране с актив от 21 точки – четири зад лидерите Реал Мадрид, а Роналд изрази вярата си, че неговият тим може да окаже сериозна съпротива на другите грандове в Примера Дивисион.

„Трябва да гледаме напред. С малко повече увереност в силите ще можем да се преборим за челните места в класирането. Искам да сме психически силни и да разкриваме пълните си способности. Това разбира се е малко по-трудно на този етап, особено, ако играчите се съмняват в себе си”, продължи холандецът.

„Виждам обаче неща, които не ми харесват. Разговарях с лидерите на тима относно, как трябва да се работи и се надявам, че проблемите ще бъдат изгладени. У дома момчетата искат да се представят добре, но има някой психически затруднения. Ще поговорим за тези неща, ще ги обсъдим, за да може тимът да покаже истинския дух на терена”, завърши бившият футболист на Барселона.