Съотборникът на Франк Лампард в Челси и националния отбор на Англия Ашли Коул изрази подкрепата си към Франки, който бе освиркан от феновете на "Уембли" преди началото на приятелската среща с Германия миналата седмица. Контролата завърши 2:1 за немците.

Лампард понесе неодобрението на английските запалянковците, но все пак отбеляза първото попадение за „трите лъва” и вкара победния гол за „сините” в мача срещу Портсмут от поредния кръг във Висшата лига.

„Когато дойдеш на Стамфорд Бридж можеш да видиш, че Франки е обичан от нашите привърженици. Той отново показа на какво е способен, а на нас точно това ни е нужно”, каза Коул.

„Мисля, че е позорно той да бъде освиркван. Това е футболист, който трябва да види, че е уважаван. Това, че отбеляза в контролата с Германия показа, какъв дух притежава и огромното му желание за победа”, продължи Ашли.

„Според мен, той е един от най-добрите футболисти в момента, но за съжаление и един от най-недооценяваните. Франки бе направо брилянтен в Челси, когато аз играех за Арсенал”, завърши тъмнокожият състезател.