Отборът на Реал Мадрид постигна изразителна победа като гост на състава на Еспаньол в мач от втория кръг на испанския шампионат. „Кралете” се наложиха с 3:0, без да блестят с играта си, а головете реализираха Гранеро, Гути и Кристиано Роналдо.

Отличен двубой за звездната селекция на Пелегрини изигра новото попълнение Рикардо Кака, който се отчете с две брилянтни асистенции за първите два гола на гостите.

Домакините от Еспаньол започнаха по-силно мача, но така и не съумяха да вземат преднина в резултата. Противно на логиката това направи Реал Мадрид в края на първата част. В 40-ата минута на срещата Гранеро успя да порази вратата на домакините след точна комбинация с Кака.

През втората част Реал взе инициативата в свои ръце и успя да отбележи нови два безответни гола. 13-минути преди края на срещата геният на Кака отново блесна. Бразилецът преодоля отбраната на Еспаньол и предостави топката на Гути, който нямаше проблеми да покачи на 2:0. Появилият се като смяна Кристиано Роналдо също намери път към мрежата и с гол в последната минута на мача оформи крайното 3:0.

„Кралският клуб” има пълен актив от точки след първите два кръга, така както и Барселона. Двата тима делят първото място в подреждането.