Хен Тен Кате заяви снощи, че е се е съгласил да заеме мястото на асистент-мениджър в Челси.

Агентът на специалиста Сиги Ленс призна, че холандецът се надява да започне работата си на „Стамфорд Бридж” още през другата седмица, информира „Sun”.

„Варно е, че имаме договорка с Чесли. Това е добра възможност за клиента ми, предизвикателство да работа в един голям отбор и да си партнира с Авраам Грант, за да направят един нов и по-добър тим”, каза Ленс.

Тен Кате изпълняваше пободна функция и в Барселона, когато помагаше на Франк Рийкард. „Той знае какво се иска от него, вече го прави на „Камп Ноу”. Ролята му е доста ясна, Това, което знам е, че всички са много развълнувани, така че защо да не заеме мястото”, продължи агентът на Кате.

Сините” обаче, трябва да се договорят и с Аякс, за да осигурят възможността той да напусне предсрочно клуба, тъй като контрактът му изтича в края на този сезон.

Челси иска да си осигури услугите му веднага, така че ако двата клуба постигнат споразумение, няма да има никакъв проблем. И двете страни имат желание въпросът да бъде разрешен, колкото се може по-бързо. Самият Хен не иска да чака до края на кампанията, но всички зависи от реакцията на Аякс”, коментира още Ленс, който сподели, че Кате иска да помогне на Грант Челси да заиграе фантастичен футбол, каквото е и желание на собственикът на клуба Роман Абрамович.