Легендарният аржентински нападател Карлос Тевес обяви края на професионалната си кариера. Южноамериканецът казва „край” на 38 години.

“Потвърждавам, че се оттеглям. Получих оферти за много неща, включително от САЩ. Но това беше от мен, дадох всичко от себе си”, обясни Тевес, като добави, че последната година е била тежка за него и е спрял да играе, защото е загубил “своя фен №1” – баща си.

Сегундо Раймундо, който осиновява Тевес след смъртта на биологичния баща на Карлос – починал преди раждането на сина си, напусна този свят през февруари 2021 година. Раймундо няколко седмици се бореше с усложнения, причинени от COVID-19.

За последно Тевес беше част от Бока Хуниорс. Именно в този клуб започна и професионалната му кариера.

Нападателят е играл още за Коринтианс, Уест Хям, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ювентус и Шанхай Шенхуа.

На клубно ниво Карлос Тевес е спечелил на практика всичко възможно – шампион на Аржентина, Бразилия, Англия (и с Манчестър Юнайтед, и с Манчестър Сити) и Италия, като на Ботуша и на Острова грабва поне по веднъж всеки възможен трофей. Победител е бил също в Шампионска лига, Копа Либертадорес, Копа Судаемерикана, Междуконтиненталната купа и Световното клубно първенство. С националния отбор на Аржентина е олимпийски шампион от Игрите в Атина през 2004 година. Трикратен сребърен медалист на Копа Америка. За националния тим на Аржентина има 76 мача и 13 гола между 2004 и 2015 година.