Фабио Капело смята да прочисти английския национален отбор преди Евро 2012, за да избегне нов провал. „Трите лъва” имат нужда само от точка срещу Черна гора следващия месец, за да си осигурят място на финалите.

Капело обаче смята, че сред неговите футболисти има такива, които все още носят на гърба си провала от Световното в ЮАР.

Според „Sun” жертви на чистката на италианския спец ще станат Франк Лампард, Гарет Бари и вероятно Джеймс Милнър. И тримата бяха титуляри при успеха с 1:0 над Уелс във вторник.

Изданието твърди, че дори Рио Фърдинанд не е сигурен за Евро 2012. Бранителят на Манчестър Юнайтед не попадна в селекцията на Капело за мача с Уесл, тъй като не е в достатъчно добра форма.

От старата гвардия почти сигурно Ашли Коул ще се спаси, както и Стивън Джерард, който в момента се възстановява от контузия.

Капело ще продължи да разчита на Уейн Рууни, а Джон Тери ще запази капитанската лента. Отборът обаче все пак ще се гради около Гари Кейхил, Стюарт Даунинг, Ашли Йънг, Крис Смолинг, Тео Уолкът и Джак Уилшир. Дани Уелбек, Фил Джоунс и Том Клевърли също ще бъдат част от националния отбор на Англия, прогнозира таблоидът.