Капитанът на италианския национален отбор по футбол Фабио Канаваро разкри днес в Сестриере, където "Скуадра адзура" е на подготвителен лагер за Мондиал 2010, че Ювентус /Торино/ не му е предложил продължаване на договора и че той е без клуб преди световното първенство в Република Южна Африка.

"Аз съм капитан без договор, опцията за продължаване на договора с Юве отпадна", обясни 36-годишният централен защитник, който има 132 мача с фланелката на италианския национален отбор. "Не е проблем да отида на Мондиал без договор. На моята възраст съм свикнал да се оправям с подобни неща", каза Канаваро, който е световен шампион от Мондиал 2006 и като капитан на "Скуадра адзура" пръв вдигна купата.

Преди една година Фабио Канаваро подписа договор с Ювентус /Торино/ за един сезон и се завърна в своя отбор след три години в испанския Реал /Мадрид/. Тифозите на "Старата госпожа" обаче така и не приеха завръщането му /през 2006 година Канаваро напусна Ювентус, след като отборът бе наказан и изпратен в серия "Б" заради скандала с уредени мачове - бел. на пр./.

През целия сезон тифозите на Юве освиркваха Канаваро, като обидите зачестиха особено след декември, когато отборът започна да се смъква в класирането. Фабио Канаваро, който след Мондиал 2010 ще прекрати участието си в италианския национален отбор, никога не е криел желанието си да завърши своята футболна кариера в Наполи - отбора на неговия роден град и на началото на кариерата му, още повече, че неговият брат Паоло е капитан на сегашния състав на Наполи. Но ръководителите на ФК Наполи не проявяват интерес към тази хипотеза.