Президентът на Ювентус Джовани Коболи Джили ще свика извънредно събрание на борда на тима, на което ще трябва да бъде обсъдена изключително слабата форма на „старата госпожа” от последните мачове в Калчото.

Бианконерите” взеха само една точка от последните си три срещи в Серия А, а момчетата на Клаудио Раниери се представят много слабо в защита, за което говори и последната домакинска загуба от Фиорентина с 2:3.

След поражението от последния кръг в Калчото надеждите на Юве за класиране на едно първите четири места, даващи право на участие в Шампионската лига, са заплашени от провал. Въпреки че в момента тимът заема третото място, Фиорентина е на четвърто, с една точка пасив, а Милан е на пето на пет точки от „старата госпожа”.

Като цяло нивото на игра на Ювентус е доста слабо от началото на годината, като по-добро бе то при победите над Ливорно и Рома.

Президентът на тима иска отговори защо отборът се представя толкова слабо и е готов да насрочи кризисно събрание.

Цялото ръководство на Ювентус е силно критикувано от феновете на „бианконерите” заради начина на управление на клуба. До края на кампанията в Италия остават 12 кръга, в които Юве трябва да започне да печели точките си, в противен случай, може да изпусне Шампионската лига догодина.