Отборът на Ювентус загуби първи точки в тазгодишния шампионат в Италия. В последен мач от петия кръг на Серия А „бианконерите” не успяха да победят като гост тима на Дженоа. Възпитаниците на Чиро Ферара дори бяха близо до загубата, но появилият се като смяна нападател Давид Трезеге доведе нещата до крайното 2:2.

Ювентус поведе в резултата още в шестата минута след попадение на Винченцо Якуинта. Въпреки ранния си гол, гостите не успяха да предрешат крайния изход на мача още в началните му минути, допускайки изравняване в средата на полувремето. Место бе точен за 1:1 в 31-ата минута.

През втората част двата тима продължиха да играят равностойно и да редуват положения пред двете врати. Ветеранът Ернан Креспо изведе своя тим напред в резултата 15 минути преди края на редовните 90 минути, но влезлият като резерва през втората част Давид Трезеге подели точките за 2:2. Изравнителният гол за Юве дойде в 86-ата минута, а до края французинът имаше още един шанс, но попадението му бе отменено.

Така Ювентус не успя да продължи 100-процентовия си актив в Серия А и вече не е едноличен лидер в подреждането. „Бианконерите” събраха 13 точки, толкова колкото има и шампионът Интер. Тимът на Жозе Моуриньо обаче има по-добра голова разлика и оглавява подреждането.