Влезлият по служебен път в Шампионската лига след изхвърлянето на шампиона Фенербахче – Трабзонспор, хвърли бомбата на старта на турнира, след като победи с 1:0 като гост Интер в първа среща от Група B.

Така в 3 официални мача от началото на сезона нерадзурите допуснаха 3 загуби и бъдещето на новия треньор на италианците Джан Пиеро Гасперини изглежда сериозно разклатено.

Интер вече падна с 1:2 от градския съперник Милан във финала за Суперкупата на Италия в Пекин, а след това загуби и на старта на Серия А с 3:4 като гост на дестабилизирания напоследък тим на Палермо, за да се стигне до срамното 0:1 срещу Трабзон на стадион Джузепе Меаца.

Въпреки че нерадзурите бяха по-активният отбор на терена, турците се държаха много достойно и успяха да стигнат до успеха, след като реализираха успешно може би единствената си 100-процентова голова опасност в мача.

В 76-ата минута Трабзонспор изпълни ъглов удар, топката бе избита от защитник, но след това бе върната отново в наказателното поле, където непокритият Халил Алтънтоп шутира в гредата, кълбото се върна в пеналта, а Естебан Камбиасо не изчисти добре и чешкият защитник на гостите Ондрей Челютска овладя и простреля отблизо Жулио Сезар.

Така четвърт час преди края трибуните на Сан Сиро замлъкнаха, а хиляди турски фенове започнаха да празнуват по улиците на Трабзон един от най-големите успехи в историята на местния тим, подпечатан окончателно с прозвучаването на последния съдийски сигнал.


szólj hozzá: In0-1Tr[Matchhighlight.com]HL

В другия двубой от Група B ЦСКА Москва се добра до равенство 2:2 като гост на Лил, въпреки че губеше с 0:2 до 72-ата минута.

Френският шампион поведе с голове на Муса Соу в последните секунди на първата част и на Беноа Педрети в 57-ата. Сейду Думбиа обаче върна надеждите на руснаците с попадение в 72-ата. В добавеното време Думбиа се превърна в герой за ЦСКА, като вкара за втори път и донесе точка на гостите с крайното 2:2.

Трабзонспор е сензационният лидер в Група B с 3 точки пред ЦСКА Москва и Лил с по една, докато еврошампионът за 2010 година Интер е последен с 0 точки.