Димитър Бербатов не игра за Манчестър Юнайтед при равенството 1:1 като гост на Бенфика в мач от първия кръг на Група C на Шампионската лига.

Сър Алекс Фъргюсън заложи на състав Линдегаард; Евра, Евънс, Смолинг, Фабио; Гигс, Парк, Карик, Флетчър, Валенсия и Рууни, в който единствен нападател бе Уейн Рууни, а по-късно пусна в игра Нани, Джоунс и Ернандес. Така Бербатов прекара цялото време на Ещадио Луш без да се появи на терена.

Оскар Кардосо изведе напред гранда от Лисабон в 24-ата минута, като с тежък удар по диагонала от 12-13 метра не остави шанс на пазилия доста добре в този мач за Юнайтед Андерс Линдегаард.

Три минути преди почивката Райън Гигс донесе точката на червените дяволи, след като проби и от дъгата на наказателното поле простреля Артур Мораеш за 1:1.

Английският шампион контролираше по-дълго топката в Португалия, но Бенфика с повече желание търсеше победата и след няколко пропуска след почивката може да съжалява повече, че не постигна пълен успех.

Ман Юнайтед пък за първи път не успя да спечели своя официална среща през този сезон, след като победи в 4-те си мача във Висшата лига до момента и във финала за Къмюнити Шийлд. Тимът на Сър Алекс в неделя посреща Челси в шампионатна битка и може би това бе причината червените дяволи да не играят на върха на възможностите си в Лисабон.


szólj hozzá: Ben 1-0 Man

В другата среща от групата Базел победи с 2:1 у дома румънския шампион Оцелул Галац и поведе в класирането на Група C след първия кръг.

Фабиан Фрай изведе швейцарците напред, а Мариус Пена изравни за бившия тим на Живко Желев и Стоян Колев в 58-ата. Ветеранът Александър Фрай донесе победата на Базел с точно изпълнена дузпа в 84-ата минута.

Двата тима пък довършиха срещата с по десет човека, след като в последните осем минути първо бе изгонен Адриан Салагеану от ръмънците и Бенямин Хюгел от домакините.