Наполи изпусна гол аванс и в крайна сметка завърши 1:1 при гостуването на Манчестър Сити в мач от група А на Шампионската лига. Дебютантите в най-комерсиалния футболен турнир направиха истинско зрелище за феновете на „Сити ъф Манчестър“.

Домакините от Манчестър Сити имаха надмощие в първия четвърт час и пропуски направиха Давид Силва, Серхио Агуеро и Един Дзеко.

В 17-ата минута Лавеци направи невероятен финт срещу Венсан Компани и отправи тежък удар от няколко метра, който обаче рикошира в напречната греда.

Манчестър Сити отговори с нови опасности пред вратата на Де Санктис, а в 35-та минута Агуеро подаде към Яя Туре, който от около 11 метра прати топката в напречната греда.

През второто полувреме гостите демонстрираха по-агресивен футбол и показаха, че могат да организират много опасни контраатаки.

В 69-та минута Кристиан Маджо намери на перфектна позиция Единсон Кавани, който излезе сам срещу Джо Харт и прокара топката между краката му за 0:1.

Манчестър Сити веднага се опита да изравни резултата, но в 73-та минута след удар на Агуеро топката срещна гредата.

Александър Коларов успя да изравни резултата, след като в 75-ата минута след удар от фаул прати топката в горния ляв ъгъл на Де Санктис за 1:1.

Две минути по-късно Адам Джонсън направи много добър пробив и след това подаде към Един Джеко в малкото наказателно поле, но босненецът не успя да насочи топката точно с левия крак и тя излезе в аут.

В другия мач от групата Байерн Мюнхен постигна сравнително лесна победа с 2:0 при гостуването си на Виляреал.

Баварците поведоха още в 7-та минута, когато Рибери финтира няколко футболисти на Виляреал, след което подаде към Тони Кроос, а той с много точен удар направи безпомощен Диего Лопес.

Старши треньорът на Байерн Юп Хайнкес получи лоша новина в 22-та минута, когато Даниел ван Буйтен се контузи и бе заменен принудително от Рафиня.

Футболистите на Виляреал трудно достигаха до опасности пред вратата на Мануел Нойер, който в 44-та минута направи решаващо спасяване след удар на Марио.

На почивката Петерсен замени контузилия се Марио Гомес и до 60-ата минута имаше цели три шанса за гол. Вратарят Диего Лопес обаче направи белстящи спасявания и предотврати ново попадение във вратата си.

Байерн стигна до втори гол в срещата в 75-та минута, когато Рафиня направи много добър пробив, след което стреля, а Диего Лопес не се намеси по най-добрия начин и топката се озова в мрежата му.

До края на срещата футболистите на Байерн контролираха събитията на терена и не позволиха на своя съперник да застраши вратата на Нойер.


szólj hozzá: Vlr 0-1 Bay
szólj hozzá: Vil 0-2 Bay
szólj hozzá: MC 0-1 NP
szólj hozzá: Man 1-1 Nap