Милан постигна изключително важна победа с 3:1 като гост Чезена и си върна първото място в Серия А преди директния сблъсък на върха с Ювентус в следващия кръг.

Росонерите рано си осигуриха успеха на стадион Дино Мануци, след като за половин час игра поведоха с 2:0 с головете на Съли Мунтари в 29-ата минута и Урби Емануелсон в 31-ата, който с хубав изстрел от 25 метра заби първото си попадение с екипа на 7-кратния еврошампион.

Робиньо окончателно уби интригата в мача от 24-ия кръг на Калчото, след като покачи на 3:0 в 55-ата минута, а чехът Даниел Пудил отбеляза почетното попадение за Чезена в 65-ата.

За двубоя също така е важно да се отбележи, че треньорът на шампионите Масимилиано Алегри бе заложил на част от резервите си, като в стартовите му 11 бяха само петима от титулярите, шамаросали с 4:0 Арсенал в Шампионската лига по-рано през седмицата.

Така Милан отново има точка повече в борбата за титлата от Ювентус, който е с мач по-малко и като лидери росонерите ще имат леко психологическо преди супердербито с бианконерите идната събота в Милано. Чезена пък остана на предпоследното място в Серия А.


В друга среща от италианския шампионат, играна по същото време Рома с минималното 1:0 Парма у дома с гол на Фабио Борини в 26-ата минута. Киево пък победи с 1:0 при визитата си на Дженоа, като точен бе Сирил Терео в 30-ата, докато Новара и Аталанта направиха 0:0. От 21:45 часа са срещите Палермо - Лацио и Удинезе - Каляри.