Верона надви с 2:1 Каляри в мач от 26-я кръг на Серия А. Двата състава приключиха двубоя в намален състав, след като първо за домакините бе изгонен Фабио Борини, а през втората част същото се случи и с Лука Сигарини.

В 14-ата минута домакините поведоха. Дарко Лазович пусна прекрасен пас в наказателното поле и Самуел ди Кармине засече топката от близка дистанция, пращайки я с глава в горната част на вратата зад Алесио Крано.

5 минути по-късно домакините удариха греда, след като Лазович преодоля двама души, напредна и шутира от границите на пеналтерията, но топката удари горния стълб.

В 26-ата минута Верона удвои. Валерио Вере намери ди Кармине пред наказателното, който стреля в горния десен ъгъл за 2:0.

9 минути след това обаче веронци останаха в намален състав. Джанлука Манджанело нямаше избор освен да изпрати към съблекалнята Фабио Борини след преразглеждане на нарушението му с ВАР.

Червеният картон бързо повлияе на резултата и в 43-ата минута Каляри върна един гол. Лука Пелегрини се извиси нас защитата и насочи коженото кълбо с глава към Джовани Симеоне, който матира Силвестри – 2:1.

В 54-ата минута Симеоне нахлу в наказателното поле и се строполи на земята, но реферът не посочи бялата точка.

В 70-ата минута гостите също останаха с 10 души. Лука Сигарини влезе лошо в краката на опонент и съдията му вдигна втори жълт картон.

Това бе всичко най-интересно от мача. С този успех Верона се изкачва на седмо място с 38 точки, а Каляри остава на 12 с 32 пункта.