Франческо Тоти за пореден път показа колко ценен може да бъде за своя Рома. Ветеранът, който напуска в края на сезона след почти четвъртвековна вярна служба, вкара два късни гола за обрата с 3:2 над Торино. 

39-годишният нападател, който е в неофициален конфликт с наставника Лучано Спалети, се разписа в последните пет минути. А преди това мачът мина през редица обрати, за да спре дъха на зрителите в последните секунди. 

Първо Андреа Белоти откри резултата от дузпа в 35-та минута, като тя беше дадена за фаул на Костас Манолас. А преди това двата тима се скъсаха да пропускат, но не успяха да се разпишат, като Белоти дори тресна и греда. В крайна сметка почивката дойде при резултат 1:0 за гостите, а развръзката и драмата тепърва предстояха. 

Манолас се реабилитира за грешката си при дузпата с изравнителен гол в 66-та минута. Тогава Диего Пероти центрира от корнер и гъркът с глава прониза мрежата на "биковете" за 1:1. 

В последните десет минути на мача обаче вреше и кипеше пред двете врати. Първо в 80-та минута гостуващата агитка на Торо ликуваше, защото тимът им пак стигна до преднина. Тогава Бруно Перес намери перфектно Джоузех Мартинес и той на празна врата направи 2:1. 

Тогава обаче дойдоха минутите на Тоти. Първо в 86-та минута Манолас с глава отклони топката на пътя на ветерана и той, оставен непокрит в наказателното поле, разстреля стража на противника за 2:2. 

Само три минути по-късно Никола Максимович направи дузпа за игра с ръка, а Тоти показа железни нерви и в 89-та минута направи резултата 3:2. Това бяха неговите 246-и и 247-и голове с екипа на Рома, с което се доближи само на 27 от лидера във вечната ранглиста по попадения в Серия А Силвио Пиола. Но няма да има шанс да го достигне. 

Това обаче едва ли го притеснява, тъй като "вълците" вече събраха 68 точки на третата позиция и нямат притеснения за Шампионската лига следващия сезон. За това допринесе и загубата на прекия преследвач Интер в гостуването на Дженоа. 

"Нерадзурите" паднаха с 0:1 след късен гол на Себастиан де Майо за генуезците през 77-та минута. Тогава той се разписа след асистенция на Панайотис Тахтцидис и това се оказа единственото попадение в мача, въпреки огромния на брой пропуски на играчите на Интер. 

Така грандът от Милано остава четвърти с 61 точки, но поне може да е доволен, че и преследвачът му Фиорентина падна с 1:2 при гостуването на Удинезе и ще запази позицията си, но се отдалечава от Шампионската лига. 

Резултатите от мачовете в Италия в сряда: 

Сасуоло - Сампдория 0:0

Рома - Торино 3:2

Киево - Фрозиноне 5:1

Емполи - Верона 1:0

Дженоа - Интер 1:0

Ювентус - Лацио 3:0

Удинезе - Фиорентина 2:1

Палермо - Аталанта 2:2