Капитанът на Рома Франческо Тоти и треньорът Лучано Спалети заслужиха не дотам престижна награда заради историята около предполагаемия бой помежду им след равенството 3:3 срещу Аталанта през уикенда.

Именно Тоти донесе точката в двубоя, в който „джалоросите“ позволиха пълен обрат от 2:0 до 2:3, а впоследствие се появиха информации, че в съблекалнята страстите между него и Спалети са се нажежили до крайна степен. Двамата не започнаха добре при завръщането на специалиста начело на тима, като Спалети редовно оставя ветерана резерва.

Логично историята не убегна на популярното шоу Striscia La Notizia, което се явява първообраз на родния вариант „Господари на ефира“. Разликата между двата формата е, че негативната „награда“ на Апенините се явява под формата на „Златен тапир“.

„Всичко е наред, сега ще отидем на вечеря“, коментира Тоти, който получи „отличието“. „Той е добър човек. Миналото е забравено, нищо не се случвало помежду ни.“

Спалети също не успя да се скрие от камерите и трябваше да коментира случката. „Бях ядосан на Тоти, защото за онзи четвърт час на терена той можеше да вкара 2 гола, а не само един. Наистина го имам за важен играч. Тоти е символ на Рома. Определено аз ще остана на поста си, а Франческо ще играе тук още 6, 7 или 10 години“, пошегува се Спалети.