И двамата българи в италианската Серия А - Ивайло Чочев и Александър Тонев - се появиха в игра за своите тимове, съответно Палермо и Фрозиноне, но не можаха да им помогнат да вземат победи, с които да се отлепят от опасната зона. 

Сицилианците завършиха само 2:2 в домакинството на Аталанта, но поне се доближиха с малка крачка до спасителния бряг. Новаците обаче паднаха тежко при гостуването на Киево с 1:5 и не можаха да поемат глътка въздух. 

Чочев започна титуляр за Палермо, но беше сменен в 58-та минута от Робин Куаисон. Той се отличи със сравнително добра игра, но не можа да помогне много, за да се вземат важни три точки. А мачът започна перфектно за домакините. 

Още във 2-та минута Фран Васкес откри резултата след точно изпълнена дузпа. Но само девет минути по-късно такава беше дадена и за гостите, като ветеранът Марко Бориело нямаше как да сбърка и изравни за 1:1. 

Последваха още няколко шанса за Аталанта, но Кристиан Раймонди и Бориело не бяха точни. Развръзката обаче дойде след почивката. В 55-та минута бившият играч на Ливърпул Габриел Палета надскочи защитата на Палермо и с глава даде преднина за "бергамаските" - 2:1. 

И все пак в 76-та минута Аляз Струна изравни след добавка от наказателното поле и донесе поне точка на тима си. А до края сериозни пропуски направиха Александър Трайковски и Алберто Джилардино, но не донесоха победата на отбора си. Роберто Витиело пък беше изгонен за Палермо в последната минута. 

Така сицилианците събраха 29 точки, но продължават да са под чертата на изпадащите. Аталанта е с 38 и може да се смята за сигурен спасил се от замесените в тази битка тимове. 

Не с това може да се похвали Фрозиноне. Отборът на Тонев падна с 1:5, въпреки че започна много добре в този мач. Още в 5-та минута Даниел Чофани даде преднина на новаците, но в 17-та Арлинд Айети получи червен картон за тях. 

Антонио Флоро изравни за Киево в 36-та минута, а в 47-та ветеранът Серджо Пелисиер направи обрата пълен след точно изпълнена дузпа. В 52-та Рама Чибса също получи червен картон за Фрозинонен и погромът се печеше. 

Никола Ригони в 58-та и Дженаро Сардо в 60-та направиха 4:1 за Киево. В 64-та минута на терена се появи и Александър Тонев, но той не помогна с нищо на тима си да избегне погрома. В 80-та минута "летящите магарета" стигнаха дори и до 5-и гол, а негов автор беше Серджо Пелисиер и точката беше сложена. 

Така Киево се изкачи до 8-та позиция с 48 точки и таи някакви надежди за Европа. Фрозиноне остава под чертата с 30 точки и бъдещето на тима в Серия А не е ясно.