Множество италиански медии предават със сигурност, че наставникът на Палермо Еуженио Корини е бил уволнен днес. За подобен ход се появиха индикации още преди седмици, а официално потвърждение все още не е излязло.

„Розанерите“, където играе родният национал Ивайло Чочев, се намират на 11 точки под чертата в Серия А и изглеждат като фаворит за изпадане. По тази линия клубният бос Маурицио Дзампарини още вчера е искал да уволни Корини, което би означавало трета треньорска смяна за сицилианци.

„Скай Италия“, Tuttomercatoweb, “Гадзета дело спорт” и още много други издания заявяват, че раздялата вече е факт. Няма единодушие около това дали тя е станала по взаимно съгласие или Дзампарини е изпълнил намеренията си.

Палермо започна сезона с Давиде Балардини, който обаче си тръгна след само 2 мача. На негово място пристигна никому неизвестния Роберто де Дзерби, който се задържа до края на ноември. След серията слаби резултати и въпреки неустойката в договора си, Дзампарини уволни и него, за да наеме Корини.