Ръководството на Палермо още днес може да уволни наставника Еудженио Корини. Това, което бави решението, е неяснотата около това кой ще го замени начело на отбора, пишат италианските медии.

Треньорът бе поставен под огромно напрежение през последните седмици, а очевидно загубата с 1:4 от Сасуоло е подпечатала съдбата на Корини. Така българският национал Ивайло Чочев и неговите съотборници почти сигурно ще имат пореден нов наставник, като настоящият не си помогна, като сравни играта им с Хирошима след атомните бомбардировки през Втората световна война.

Редица издания пишат, че днес Корини официално ще бъде отпратен, но пък „Гадзета дело спорт“ допълни, че въпросът с намирането на заместник ще се окаже доста сложен. Предшественикът на Корини – Роберто Де Дзерби едва ли има желание да се завръща след огромния си скандал с ръководството.

По подобен начин се развиха събитията и с Давиде Балардини, чийто договор беше прекратен в началото на сезона. Причината беше, че президентът и собственик Маурицио Дзампарини не желаеше да подпише 2-годишен контракт със специалиста за 800 хиляди евро на сезон.