Съставът на Дженоа започна доста лошо новия сезон. Поне на този етап смяната на собствеността не помага на „грифоните“ и те изпитват сериозни проблеми в своите мачове. Бъдещето на наставника на тима Давиде Балардини е под огромна въпросителна и нищо чудно, при ново поражение в гостуването на Специя тази вечер, специалистът да се раздели с поста си.

Все пак, наставникът изрази надежда преди предстоящия двубой и призова своите футболисти да покажат различно отношение на терена.

„Този мач е много важен за нас. Не само за нашия отбор, но и за Специя, защото и двата отбора сме в тежко положение. Това си е директен мач за оцеляване, колкото и рано да е за такива изводи. Желанието ми е да спечелим, но трябва да играем доста по-добре. Искам да видя раздаване и различно отношение от моите футболисти. Трябва да осъзнаем, че сезонът тече, а ние продължаваме да сме замесени в битката за оцеляване. Никой не е доволен от сегашната ситуация, но за да се променят нещата и да сме по-нагоре в таблицата е крайно време да победим. Ако успеем да вземем трите точки срещу пряк конкурент към днешна дата, това ще е изключително важен успех за нас“, каза Балардини.