Отборът на Торино надделя с 3:2 над гостуващия Дженоа в изключителен двубой, който откри 9-ия кръг в италианската Серия А.

Домакините поведоха в резултата в 14-ата минута, когато Антонио Санабрия отбеляза с глава след центриране на Кристиан Ансалди.

В 31-ата минута пък Томазо Побега удвои аванса на торинци с хубав изстрел по тревата.

В 58-ата минута „биковете“ можеха да поведат с три попадения разлика, но системата ВАР отмени автогол на Йохан Васкес заради предходен фал в атака.

Малко след това, в 69-ата минута, Матия Дестро върна гостите в мача със своя гол. Така нападателят се разписа в четвърти пореден двубой.

В 77-ата минута обаче Денис Прат нахлу в наказателното поле и подаде на Йосип Брекало, който увеличи преднината на домакините до 3:1.

Три минути по-късно резервата на „грифоните“ Яя Калон преодоля противников играч и даде отличен пас към Фелипе Кайседо, който шутира и реализира за 3:2. Дженоа обаче не успя да се добере до равенството и срещата завърши при същия резултат.

По този начин Торино прекрати серията си от четири мача без победа и се изкачи на 10-ата позиция в класирането с актив от 11 точки. Дженоа пък е на предпоследното 19-о място с 6 спечелени пункта след шестата си поредна среща без успех.