Играчите на Аталанта направиха всичко по силите си да се доберат до попадението и съответно победата в мача с Емполи в понеделник вечерта, но така и не успяха да го сторят. И те поставиха абсолютен антирекорд във водещите европейски първенства, откакто се води статистика за отправените удари към вратата от 2006 г. 

За 90-те минути на двубоя "бергамаските" обстрелваха вратата на съперника цели 47 (!) пъти! От тях точните изстрели бяха 18, а спасяванията на вратаря Бартоломей Драговски бяха невероятните 17, като цели 6 пъти той спря нападатели, излезли сами срещу него. 

21-годишният страж на Емполи, който е под наем от Фиорентина, докосна топката цели 67 пъти, повечето от тях при спасявания, като само един негов съотборник имаше повече докосвания до кълбото. За целия мач Емполи отправи само три удара, като два от тях бяха в първите пет минути на мача. 

Така Аталанта постави абсолютния рекорд по отправени удари в един мач от Топ 5 първенствата на Европа, но стана единственият, който не успя да се разпише при такъв обстрел. Второто постижение в класацията е на мача Реал Мадрид - Райо Валекано през 2015 г., където "белите" отправиха 30 изстрела, но нанизаха цели 10 гола.