Реал Мадрид се изгаври срещу останалия рано-рано в мача с 9 души Райо Валекано и го разгроми с 10:2. В самото начало на двубоя от 16-ия кръг на Примера дивисион Реал поведе с гол на Данило в 3-ата минута, но после Райо изви вихрушка пред вратата на домакините в това мадридско дерби. Амая в 10-ата и Хосабед в 12-ата обърнаха резултата до 1:2, а в 13-ата Кейлор Навас с невероятна изява предотврати 1:3 отново след удар на Хосабед.

Реал - Райо Валекано

И веднага след това щастливи гости бяха полети с няколко студени душа. В 14-ата минута за остро влизане в краката на Кроос беше изгонен Тито от Райо, в 25-ата Бейл изравни, а в 28-ата минута Баена от Райо стана вторият изгонен /с два жълти картона/, а освен това при второто нарушение бе отсъдена и дузпа за Реал. Кристиано Роналдо беше точен за 3:2, а оттук насетне срещу деветима „Белия балет“ логично нямаше никакъв проблем. Бейл направи 4:2 още до почивката.

Реал - Райо Валекано

През второто полувреме във вратата на горките гости от предградието Вайекас се изсипа истинска голеада. Бензема направи 5:2 в 48-ата, Роналдо покачи на 6:2 в 53-ата. После Бейл покачи головата си сметка в мача в 61-ата и 70-ата и я докара до 4 гола в мача. Бензема се разписа за втори път в 79-ата за 9:2, а в 90-ата оформи своя хеттрик при 10:2. „Само“ с два гола в крайна сметка остана Роналдо.

С 33 пункта Реал Мадрид се доближи на две точки зад лидера Барса, който обаче има мач по-малко, както и от подгласника Атлетико, чийто мач с Малага е от 21.30 ч. Райо Валекано е 18-и с 14 точки.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS