Аталанта допусна втори пореден хикс в Серия А, след като в 32-ия кръг не успя да победи гостуващия Емполи. Борещите се за оцеляването си гости взеха нулево реми, с което отдалечиха бергамаските от топ 4.

Резултатът определено беше фрапиращ, като се има предвид драстичната разлика по отношение на ударите. Играчите на Джан Пиеро Гасперини отправиха впечатляващите 32 удара към вратата на Бартломией Драговски, като 18 от тях бяха точни (с блокираните шутове общата бройка набъбва до 47 - б.р.). Красноречивата картина относно баланса на силите не би била възможна, без да се споменат скромните 2 изстрела на Емполи за всичките 90 минути.

Всъщност мачът на „Атлети Адзури д’Италия” можеше да започне с гол именно на гостуващия тим. Диего Фариас изскочи на обещаваща позиция още в 3-ата минута, а стражът Пиерлуиджи Голини отрази. Оттам нататък диктовката беше изцяло от страна на домакините.

Ханс Хатебур беше близо да изведе „бергамаските” напред в 10-ата минута, когато зверският му изстрел премина малко над гредата.

Към средата на първата част пред вратата на Емполи буквално завря и закипя. В 24-ата минута Мартен де Роон предизвика невероятно спасяване от Драговски. Секунди след него, при последвалия ъглов удар, Андреа Масиело се извиси и стреля с глава на сантиметри над гредата.

В 26-ата минута Йосип Иличич вярваше, че е преодолял бившия си съотборник във Фиорентина, ала Драговски го опроверга. В 28-ата минута словенецът опита още един страхотен шут, който влиташе под гредата, ако не беше намесата на полския страж.

След паузата натискът на Аталанта продължи да бъде налице, но беше доста по-стихиен и по някакъв начин Емполи оцеля.

Гостите остават под чертата с 29 точки, намирайки се на 2 зад 17-ия Болоня. Аталанта пък се срина до 6-ото място с 53 пункта, на една зад 5-ия Рома и на 2 след 4-ия Милан.