Наставникът на Интер Стефано Пиоли заяви, че е готов да даде и по-сериозни шансове за изява пред нападателя Габриел Барбоса. Бразилецът днес изигра едва втория си мач за „нерадзурите“ при победата с 1:0 над Сасуоло.

Златният медалист от Рио'2016 изпитва много трудности с адаптацията си към италианския футбол, макар и за него да бяха платени почти 30 милиона евро през август. До днес той имаше само четвърт час игра с екипа на Интер, а срещу Сасуоло той бе пуснат като смяна на Антонио Кандрева в първата минута от продължението.

„Заедно работим, за да се подобряваме като отбор“, каза Пиоли след победата. „Габриел има способностите и таланта, за да играе тук. Заедно с останалите му съотборници той ще получи шанс да ни помогне да постигаме нужните резултати.“

„Сега трябва да работим дори повече, защото всеки мач става ключов за крайния изход от сезона. Днес играхме интелигентно и се справихме с това, което трябваше да правим. Видях страхотна решителност и дух, а те са много важни детайл в такъв важен период от сезона“, допълни Пиоли.