Дженоа се оформя като много сериозен кандидат за това да вземе под наем нападателя на Интер Габриел Барбоса – Габигол.

Соченият за следващия Неймар футболист струва 29,5 милиона евро на „нерадзурите“ през лятото, но откакто дойде не може да се пребори с конкуренцията в атака. Дотук изявите му с екипа на гранда от Милано се изчерпват с 16 минути като смяна срещу Болоня.

Именно неяснотата около бъдещето на 20-годишния футболист доведе до множество слухове, като отначало се говореше, че Интер желае да го преотстъпи на тим извън калчото. Впоследствие се нароиха информации за интерес от Киево, Пескара, Емполи и дори испанския Лас Палмас. Затова агентът на Габигол беше категоричен, че талантът няма да отиде в отбор, който е под нивото на Интер.

По всичко обаче личи Дженоа може съвсем скоро да се окаже новият дом за Барбоса. В последно време „грифоните“ се сдобиха с репутацията на клуб, който може да възроди кариерата на всеки футболист, като помогнаха на редица играчи като Диего Пероти, М'Байе Нианг и Сусо в момента да са сред звездите на Серия А.

Трансферът на Габигол в Генуа обаче завиди от това дали клубът ще успее да продаде нападателя си Леонардо Паволети на Наполи, щом януарския трансферен прозорец се отвори. Интер от своя страна ще иска първа опция върху правата на халфа Томас Ринкон, към когото има интерес от Ювентус.