Селекционерът на италианския национален отбор по футбол Чезаре Прандели призна, че може и да върне Франческо Тоти за Мондиал 2014 в Бразилия.

Нападателят, който ще навърши 37 години през септември, за пореден път впечатли с представянето за Рома от началото сезона, като има 11 гола в 26 двубоя от Серия А.

Макар че легендата на „римските вълци“ не е играл за „скуадра адзура“ от спечелването на световната титла през 2006 година, Прандели е готов да отвори вратата пред него, ако нападателят задържи нивото си.

„Както винаги съм казвал, в момента гледа футболисти, коти са в 20-те, за да преценя как могат да помогнат, но Тоти е различен“, отчете наставникът. „Искам да се подготвим за предстоящите две срещи, все едно са квалификации (единият е приятелски мач срещу Бразилия – б.р.). Длъжни сме обаче да имаме Франческо предвид, щом продължава да играе като младок. Ако се класираме за Световното първенство, ще преценя точно в каква форма се намира той.“

„Касано също попада в сметките ми. Той направи нещо необикновено онази вечер срещу Тотнъм. Всички имат шанс, показах го с Антонио Ди Натале. Много хора си мислеха, че няма да го повикам, но аз не казвам неща, в които не вярвам“, завърши Прандели.