Българският национал Александър Тонев ще играе в Серия Б от следващия сезон. Неговият Фрозиноне изпадна от елита на Италия кръг преди края след безславна домакинска загуба от Сасуоло с 0:1. 

Родният нападател дори не се появи на терена в последното домакинство в Серия А на тима си. Той беше неизползвана резерва на Фрозиноне, а в крайна сметка останалите му съотборници не можаха да се преборят за жизненоважните три точки. 

Иначе домакините започнаха мача в активно търсене на трите точки, но Федерико Диониси направи страхотен пропуск в началото. До почивката пък Доменико Берарди изпусна да даде аванс на Сасуоло, след като стреля до лявата греда от изгодна ситуация. 

В 56-та минута Оливер Крагъл стреля от пряк свободен удар, топката мина под стената, но вратарят на Сасуоло спаси. В 68-та минута играчът на Фрозиноне тресна и греда с хубав удар. 

Четвърт час преди края и Даниел Чиофани изпусна за домакините, с което беше сложена точка на всичко хубаво за тима му в този мач. А в 86-та минута всичко свърши за Фрозиноне в елита. Тогава Матео Политано стреля от близка дистанция и прониза стража на домакините след асистенция на Доменико Берарди и отбеляза единствения гол. 

Така Фрозиноне си остава предпоследен с 32 точки и няма как да се спаси. Така съдбата на Тонев не е особено приятна за следващата кампания. А такова нещо не може да се каже за другия роден национал в Серия А Ивайло Чочев. 

След турбулентния сезон, все пак неговият Палермо е с огромна възможност да се спаси. Сицилианците стигнаха до нулево равенство като гости на Фиорентина и дръпнаха с точка на прекия си конкурент в битката за оцеляване Карпи. 

Чочев също беше неизползвана резерва за тима си и не можа да се появи на терена, но със сигурност се е радвал на точката. Особено като се има предвид, че тимът му не направи нито една запомняща се атака за цял мач и след зверско опълчение се докопа до нулевото равенство. 

Така Палермо събра 36 точки и изплува над чертата с точка повече от Карпи. Другият новак в елита се срина при изпадащите след тежка загуба с 1:3 от Лацио у дома. И за това поражение играчите могат да винят само себе си... и Джери Мбакогу. 

Нигериецът изпусна две дузпи, като първата беше при резултат 0:0 в 12-та минута. В 23-та Милан Бишевац откри за Лацио, а в 32-та Антонио Кандрева удвои. След това Мбакогу изпусна втора дузпа в 42-та минута. 

Все пак той отбеляза почетното попадение за тима си в 84-та минута, след като преди това обаче Мирослав Клозе беше направил 3:0 за Лацио в 73-та. Иначе в края Лукас Билия и Филип Джорджевич бяха изгонени от състава на римляните, но това не повлия на крайния резултат. 

Ето и всичките резултати от неделните мачове в Серия А: 

Рома - Киево 3:0

Карпи - Лацио 1:3

Фрозиноне - Сасуоло 0:1

Сампдория - Дженоа 0:3

Аталанта - Удинезе 1:1

Фиорентина - Палермо 0:0