Съдийската комисия в Италия взе решение да накаже двама от съдиите, които ръководиха скандалното дерби между Ювентус и Милан от 28-ия кръг на калчото. Шефовете обаче не счетоха грешката им за достатъчно сериозна, че да ги накажат с пропускане на предстоящия кръг в Серия А.

Двубоят се игра на 10 март и стана печално известен с начина, по който „бианконерите“ постигнаха победата с 2:1. Шампионът на калчото се наложи след дузпа, отсъдена в 7-ата минута на добавеното време и реализирана от Пауло Дибала.

Главният съдия Давиде Маса взе решението, тъй като прецени, че Матиа Де Шилио от Милан е играл с ръка в наказателното си поле. Шефът на реферите в Италия Марчело Ничи и Стефано Месина, който определя нарядите за всеки кръг, обаче прецениха, че преценката му е била погрешна.

Топ съдията на Италия в "почивка" след Юве-Интер

По този повод Маса и неговият помощник Даниеле Довери, който също даде сигнал за ситуацията, няма да ръководят срещи през уикенда. Маса ще бъде понижен до асистент-съдия за неделния сблъсък между Каляри и Лацио, а Довери също ще развява байрака на Удинезе-Палермо.

Дербито на Италия повлече протести срещу съдиите

Не за първи път през този сезон шампионатен мач на Ювентус разбунва духовете. В началото на февруари загубата на Интер с 0:1 в Торино доведе до протести на феновете, а главният съдия, който ръководи мача - Никола Рицоли - не получи наряд за следащия кръг. Тогава отново съперникът от Милано имаше претенции спрямо работата на арбитрите.