Голяма част от феновете на Интер планират протести срещу съдиите заради отсъжданията на Никола Рицоли по време на голямото дерби срещу Ювентус, което техните любимци загубиха.

В Торино „нерадзурите“ паднаха с 0:1, а след края на мача и техният треньор Стефано Пиоли изрази недоволството си от няколко решения на Рицоли. Наставникът беше недоволен, че топ реферът е подминал 2 дузпи за неговия тим. Другата основателна претенция на Интер бе свързана с пребиването на пряк свободен удар, който Джорджо Киелини изпълни небрежно и прати топката в краката на Мауро Икарди. Аржентинецът се оказа сам срещу вратаря, но Рицоли спря играта и нареди повторно изпълнение, а решението му бе посрещнато с бурни протести от играчите в синьо-черни екипи. В края на мача нервите на Иван Перишич не издържаха и хърватинът бе изгонен с директен червен картон, тъй като си позволи нецензурни реплики към арбитъра.

Двама изгоряха в Интер след дербито с Юве

След всичко това тифозите на Интер решиха да използват домакинството срещу Емполи като трибуна за своето недоволство. Те ще размахат хиляди бели кърпички на „Джузепе Меаца“, с което да покажат недвусмислено мнението си за представянето на Рицоли. Жестът е типичен по-скоро за Испания, където така феновете изразяват своето недоволство от тима си или реферите.