Дузпа в последната минута, реализирана от Пауло Дибала, донесе победата на Ювентус с 2:1 срещу Милан в дербито на 28-ия кръг в Серия А. Този успех удължи серията на шампионите от 31 поредни домакински победи в първенството.

Първото попадение за "бианконерите" бе дело на Мехди Бенатиа, но голмайсторът на Милан Карлос Бака успя да изравни.

В 30-ата минута на срещата Бенатиа откри резултата за домакините. След добро отборно разиграване, французинът остана непокрит на ръба на наказателното поле, когато получи топката, поведе си я и прониза вратата на младия Джанлуиджи Донарума.

Срещата бе изключително напрегната, като реферът показа 9 жълти картона.

Малко преди края на първата част Милан стигна до равенството. Деулофеу надбяга защитата на Юве и подаде отляво на Бака, който остана сам срещу Джиджи Буфон и вкара за 1:1.

Към края на мача играчите на двата отбора се изнервиха. В 93-ата минута Хосе Соса получи втори жълт картон и бе изгонен. Той влезе остро в краката на Асамоа и реферът показа червеният цвят. На излизане от терена Соса се спречка със Сами Кедира, който започна да го бута, за да излезе по-бързо от терена и да не бави играта.

По всичко изглеждаше, че това ще е краят на невероятната серия на Ювентус у дома и двата отбора ще вземат по една точка, но в 97-ата минута съдията отсъди спорна дузпа в полза на "бианконерите" за игра с ръка на Де Шилио.

Пауло Дибала се нае с изпълнението й и бе безгрешен, донасяйки 31-ата поредна домакинска победа на шампиона в Серия А.