Плеймейкърът на Интер Уесли Снайдер не може да повярва, че не попада в челната тройка на подреждането за Златната топка.

Снайдер бе с основна заслуга за златния требъл на Интер през миналия сезон, а през лятото бе лидер на Холандия по пътя към финала на Мондиал 2010.

Въпреки това, в топ 3 за най-популярното индивидуално отличие попаднаха трима играчи на Барселона - световните шампиони с Испания Андрес Иниеста, Шави Ернандес и Лионел Меси.

“Чух, че няма да съм сред челните трима, но това изглежда странно за мен. Как това може мине през ума на човек, след като спечелих Серия А, Купата на Италия и Шампионската лига”, каза Уесли Снайдер пред холандския вестник “De Telegraaf”.

“Освен това играх финал на Световното първенство и бях един от голмайстори на Мондиала в Южна Африка, а и тепърва до края на годината мога да спечеля Световното клубно първенство.”

“Изглежда всичко е въпрос на това да спечелиш световната титла. Това означава, че някой като Гарет Бейл никога няма да спечели Златната топка”, заяви Снайдер с оглед на факта, че Бейл играе за националния отбор на Уелс, който дори не може да се класира за световно първенство, камо ли да го спечели.

“Надявах се да спечеля Златната топка, но и очаквах поне да бъда в тройката, с оглед на моето представяне през тази година”, заяви още моторът на Интер.