Андрес Иниеста ще спечели Златната топка, твърди италианският спортен всекидневник „Гадзета дело спорт”. Според авторитетното издание в тройката ще влязат още двама футболисти на испанския шампион - Лионел Меси и Шави Ернандес.

Изданието разкрива, че сред призовите места няма да се появи Уелси Снайдер. Холандският халф изигра страхотен сезон, като беше в основата на требъла на Интер, и помогна на националния си отбор да стигне финала на световното първенство в Южна Африка.

Иниеста направи Испания световен шампион за първи път в историята. Юношата на Барса вкара победния гол на финала на надпреварата. С каталунците пък той спечели Примера дивисион и отпадна на полуфинал в Шампионската лига.

Ако твърдението на „Гадзета дело спорт” се оправдае, Барселона ще бъде едва вторият отбор, чиито играчи ще заемат първите три места в класацията. Това постижение се държи от Милан и датира от 1988 и 1999 г. Първия път в тройката бяха Марко ван Бастен, Рууд Гулит и Франк Рийкард. През 1989 г. холандският нападател спечели наградата за втори път, а негови подгласници станаха Франко Барези и Рийкард.