Старши треньорът на Рома Руди Гарсия поздрави своите футболисти за победата с 1:0 над Чезена, което остави "джалоросите" пред градския им съперник Лацио в борбата за директно място в Шампионската лига.

Рома влезе в двубоя след 8 равенства в 11 мача през 2015 година и последователно загуби от Сампдория и Фиорентина, но попадение на Даниеле Де Роси донесе трите точки.

"Момчетата показаха, че са единни и демонстрираха много характер на терена, където отборите на топ ниво вече загубиха", сподели французинът.

"Харесвам настройката на отбора, те опитаха да вкарат по много различни начини. Страхотно е и че Де Роси реализира гола."

Гарсия е убеден, че въпреки трудния старт на годината, Рома може да завърши сезона по положителен начин. "Смелостта и решителността, които отборът показа, ме задоволи. Опитахме да играем с топката по земята, а Салих Учан е особено талантлив в тази област."

"Всички ние сме обединени - клубът, играчите, треньорът и феновете - и можем да направим това един добър сезон. Трябва да мислим мач за мач и ще го правим до края на сезона. Няма смисъл да правим сметки. Концентрирани сме единствено върху това да взимаме три точки всяка седмица", допълни Гарсия.