Треньорът на Рома Руди Гарсия сподели, че отборът ще излезе от трудната ситуация, в която се намира само ако остане обединен. Той също така увери привържениците, че не смята да напуска поста си.

В четвъртък „джалоросите“ паднаха звучно с 0:3 у дома от Фиорентина в Лига Европа и напуснаха надпреварата в 1/8-финалите. Ултрасите организираха яростен протест след мача, тъй като това бе петият поред мач без успех за римляните във всички турнири. От началото на календарната година момчетата на Гарсия са постигнали едва три победи – четири след отстраняването на Емполи след продължения в Купата на Италия – в 17-те си изиграни срещи.

„Ще се справим с този труден момемнт само ако останем обединени. Честно казано, трябваше да се сближим много по-рано от това“, коментира френският специалист.

„Очевидно ще остана до края на договора си. Няма да си тръгна. Тук съм, за да печеля. Тази година не е лека, но бъдещето е пред нас.“

„В края на сезона аз и клубът ще оценим ситуацията, но играчите добре знаят какви са моите мотивация и цели. Сега трябва да се концентрираме върху важните неща, като мачът срещу Чезена, и да се върнем на победния път. Дали подходът на отбора е точен? Категорично да. Качествата на нашия колектив изпъкват преди всичко в мигове на трудност. Винаги се боря срещу риска да живеем на лаврите си. Сега всички знаят, че трябва да се раздадат максимално. Трябва да се борим, всички заедно“, призова Гарсия.