С гол на Даниеле де Роси в 41-ата минута Рома измъкна победата като гост на Чезена с 1:0 в мач от 28-я кръг на италианската Серия А. Рома натрупа 53 точки в актива си и държи второто място в шампионата. С успеха Рома прекъсна серията от пет мача без победа, след като загуби от Фиорентина и Сампдория, и направи хикс с Фиорентина, Киево и Ювентус. В Серия А пък тимът записа загуба от Сампдория и четири поредни хикса.

Рома

източник: Gulliver/GettyImages

Де Роси получи удобен пас в края на първото полувреме и стреля мигновено за 1:0, което се оказа и победното попадение. Тимът на Чезена пък остава с 21 точки на предпоследното място във временното класиране.

Рома

източник: Gulliver/GettyImages

Удинезе и Фиорентина направиха хикс 2:2 и разделиха по точка в този 28-и кръг. Фиорентина е шести с 46 точки, а Удинезе е 13-и с 33 точки в актива си. Тимът на Фиорентина би Рома и Милан в последните си двубои, но не успя да пречупи Удинезе, чийто тим записа хикс с Аталанта и победа над Торино, за да прекъсне серия от поражения в последните си срещи.

Малиецът Мола Вагу откри за Удинезе в 15-ата минута, а Фиорентина излезе напред с два гола за три минути на Марио Гомес. Германецът реализира в 50-ата и 53-ата след асистенции на словенеца Йосип Иличич. Изравнителният гол бе дело на Панайотис Коне в 62-ата минута.

Лацио

източник: Gulliver/GettyImages

Лацио се справи с Хелас Верона с 2:0 след попадения на Фелипе Андерсон в 4-ата и Антонио Кандрева в добавеното време на първото полувреме. Лацио заема третото място във временното класиране с 52 точки, а Верона е на 15-а позиция. Това бе шести пореден успех за състава от Рим в Серия А.

Аутсайдерът Парма падна от Торино с 0:2, като гостите излязоха на седма позиция с 39 точки, а Парма е твърдо последен с едва 9 в актива си. След поражението от Сасуоло и равенствата с Аталанта и Рома, сега Парма записа нова загуба.

Торино пък би Зенит в Лига Европа, но в Серия А допусна две загуби от Лацио и Удинезе, така че сега трите точки бяха изключително важни. Алесандро Лукарели от домакините получи червен картон в 36-ата минута, а преди това Торино бе повел в 19-ата с гол на Максимилиано Лопес. Албанецът Мигийен Баша вкара второто попдение в 73-ата минута и оформи крайния резултат.