Бившият треньор на Рома Руди Гарсия тотално излезе от битката за овакантения мениджърски пост в Саутхемптън. Това са лоши новини за предишния му тим, който е задължен да му плаща заплатата до края на неговия договор през 2018 година.

Правилата при прекратяване на взаимоотношенията в калчото са малко по-различни от другите страни и затова „джалоросите“ се надяваха преговорите между французина и англичаните да минат добре. В изминалите дни Гарсия е имал личен разговор с шефовете на Саутхемптън, за който италианските медии твърдят че е протекъл твърде зле.

Няма много информации какво точно е породило разрива между страните, но е факт, че тактикът вече не е в сметките на „светците“. Най-вероятният кандидат сега се очертава да бъде бившият мениджър на Манчестър Сити Мануел Пелегрини.

Гарсия беше уволнен от Рома през януари след поредната серия слаби резултати, а за негов заместник бе назначен Лучано Спалети. Италианецът стабилизира отбора, докато в същото време Рома все още плаща възнаграждение на Гарсия. Годишната заплата на французина е в размер на 2,8 милиона евро. Ако събитията със Саутхемптън бяха предприели друг развой, то този договор щеше да бъде прекратен по взаимно съгласие, а това щеше да спести на римляните сума от порядъка на 10 милиона евро.