Рома не откъсва от поглед лидера в класирането на Серия А Ювентус. По-рано днес "старата госпожа" спука от бой Парма и победи със 7:0, но малко по-късно "вълците" отговориха по подобаващ начин. 

На своя "Олимпико" те се позабавляваха с Торино и въпреки че не съкрушиха опонента си със седем попадения, отбелязаха достатъчно за убедителен успех - 3:0. А и всичко на практика беше решено още преди почивката. 

Рома започна вихрено мача, а неостаряващият Франческо Тоти отново даде тон за успеха. Още в 8-та минута той пусна пас по конец за Василис Торосидис и гъркът от близко разстояние просто нямаше как да пропусне - 1:0 за домакините. 

Малко след това Фабио Куалярела имаше шанс да изравни за Торо, след като великолепен негов удар вече се виждаше в мрежата, но стражът на "джалоросите" показа невероятен рефлекс и изби. 

С това обаче се изчерпаха хубавите моменти за "биковете". Миралем Пянич пропусна да удвои преднината на тима си в 21-та минута, но само пет след това ветеранът Сейду Кейта го стори. 

Малиецът получи добър пас от Пянич и без особено забавяне стреля от около 17-18 метра. Изстрелът му не беше силен, но беше изключително добре насочен и стражът на Торино нямаше какво да направи - 2:0. 

До почивката Франческо Тоти имаше две възможности да отбележи поредния си гол с екипа на "вълците", но не беше точен, а и Жервиньо пропиля страхотна възможност след пас именно на Тоти. 

Така почивката дойде при два гола преднина на домакините и след нея те държаха инициативата спокойно. Мачът се успокои тотално за тях в 58-та минута, когато резултатът стана класически. Тогава Миралем Пянич изстреля истински снаряд от около 25 метра и препарира стража на Торо за трети път. 

До края на мача домакините имаха шансове да направят разгрома за "биковете" и по-голям, но Жервиньо, Пянич и Адем Ляич аристократично пропиляха шансовете и така Рома се задоволи само с класиката. Котдиваорецът дори вкара гол в 83-та минута, който беше отменен заради съществуваща засада. 

Благодарение на трите точки момчетата на Руди Гарсия имат вече 25 в актива си и изостават само на три от Юве. Торино пък продължава да крета в долната половина на таблицата и има само 12 точки на 13-та позиция. 

Доста повече драма имаше в мача между Интер и Верона. На "Сан Сиро" двата тима завършиха наравно 2:2 в мач с обрати, червен картон, пропусната дузпа и какви ли не емоции за феновете. 

Още в началото ветеранът в състава на Верона Лука Тони започна да тормози отбраната на миланския гранд. В 6-та минута негов удар беше избит от защитник, но само четири по-късно 37-годишният таран се разписа. 

В 10-та Лазарос Христодулопулос намери страхотно непокрития Тони и той с присъщия си хищнически инстинкт в наказателното поле разпечата вратата на Самир Ханданович, смълчавайки трибуните. 

Но радостта на гостите трая твърде кратко. В 18-та минута Родриго Паласио достигна флангово центриране на аутлинията и с глава върна топката към непокрития Мауро Икарди, който прониза мрежата на Рафаел за 1:1. 

След това Здравко Кузманович и Неманя Видич пропуснаха да дадат преднина за домакините, докато Лука Тони и Емил Халфредсон не бяха точни за Верона и не можаха да направят резултата 2:1 за своя тим. 

Но началото на втората част беше изпълнено с доста повече емоции. Първо Интер направи пълния обрат в 48-та минута, след като засече от голлинията хубаво центриране от фланга и наниза топката за втори път в мрежата на Рафаел. 

Малко след това дойде и драмата. В 51-та минута Гари Медел игра с ръка в наказателното поле, за което получи втори жълт картон. И когато изглеждаше, че равенството ще бъде възстановено от дузпата, Лука Тони стреля несериозно и Самир Ханданович изби. 

Гостите се хвърлиха да изравняват, като Артур Йоница и Густаво Кампаняро пропиляха страхотни възможности. Неманя Видич пък в края не успя да направи преднината на тима си два гола. И тогава "нерадзурите" бяха наказани. 

Първи Лука Тони пропусна в 88-та минута, но само една по-късно Никоалс Лопес със страхотен изстрел не остави шансове на Ханданович за 2:2. За да бъде пълна драмата, в заключителните секунди Додо пропусна да направи 3:2 за Интер и така мачът приключи наравно. 

С тази точка Интер събра едва 16 и остава на 9-та позиция. Верона пък е точно една по-надолу и с две точки по-малко, като определено хиксът не помогна на нито един от двата тима.