Отборът на Лацио се издъни при гостуването си на Емполи, а домакините победиха с 2:1 в мач от 11-я кръг на италианската Серия А. Така римляните са четвърти във временното класиране с 19 точки, а Емполи е 16-и с 10 точки в актива си. Домакините прекъснаха серия от четири мача без успех, последните три, от които загубиха. Емполи прекърши съперника с два гола за три минути, дело на Федерико Барба и Масимо Макароне в 52-ата и 55-ата минута.

Гостите получиха не лош шанс още в първите минути, когато Антонио Кандрева стреля вляво от гредата. Първото полувреме приключи при резултат 0:0, но в 52-ата минута Барба надскочи защитник на Лацио и реализира за 1:0 в полза на Емполи. Само три минути по-късно Пьотр Зиелнски намери Масимо Макароне, който бе точен за 2:0 за домакините. Лацио върна едно попадение в 66-ата минута след комбинация между Антонио Кандрева и Филип Джорджевич, който реализира с глава за 2:1, но това бе всичко за гостите.

Масимо Макароне

източник: БГНЕС

Палермо и Удинезе разделиха по точка от двубоя по между си от 11-я кръг, след като завършиха с равенство 1:1. Тимът на Палермо заема 12-а позиция с 13 точки, а Удинезе е осми със 17 точки в актива си. Българинът Ивайло Чочев остана на пейката за Палермо и не влезе в игра.

Гостите откриха с бърз гол още в 5-ата минута, дело на Сирил Тереау, който се надскочи защитата на Палермо и реализира с глава за 0:1. Домакините изравниха в края на първото полувреме, когато бе отсъдена дузпа за игра в ръка и Пауло Дибала направи резултата 1:1. Палермо пропусна шанс да поведе, след като реферът отсъди за втори път дузпа, заради нарушение на Гилерме, но Франко Васкес изпрати топката близо до лявата греда, но стражът на Удинезе отрази изстрела. До края и двата тима имаха възможност да реализират, но така и не успяха, като в края на срещата Енцо Мареска пропусна чудесен шанс след шут от пряк свободен удар, но Карнезис спаси вратата си.

Палермо

източник: БГНЕС

Отборът на Киево записа едва втора победа в шампионата след успех с 2:1 над Чезена. Спечелените три точки бяха глътка въздух за Киево в борбата за оставане в Серия А. Тимът натрупа осем точки и е на 18-о място, а 19-ят Чезена остана със седем точки в актива си. С успеха Киево прекъсна негативната си от пет мача без победа. Домакините се измъкнаха на косъм от хикса, след като Чезена изравни за 1:1 в 88-ата минтуа, а Серджо Пелисиер донесе победата с гол в 90-ата минута.

Футболистите на Киево можеха да открият още в 14-ата минута, когато Алесандро Гамберини навлезе в наказателното поле и стреля с глава, но вратарят на Чезена спаси. Киево все пак откри в 48-ата минута чрез Серджо Пелисиер, който засече подаване на Иван Радованович и реализира за 1:0 в долния ляв ъгъл на вратата.

В 88-ата минута Милан Джурич от Чезена попари домакините с далечен изстрел и направи резултата 1:1. Серджо Пелисиер обаче върна радостта в лагера на Киево, който вкара с глава след центриране в 90-ата минута и донесе успеха на своя тим за крайното 2:1.