Шампионът на Италия Ювентус записа звучен успех над Парма с 7:0 в двубой от 11-ия кръг на Серия А. В Торино „бианконерите“ записаха своя 24-а поредна победа у дома на ниво калчо, а надвисналите облаци над треньора на гостите Роберто Донадони със сигурност се сгъстиха още повече.

Безобразната игра в защита на дуковете в комбинация с колебливите изяви на вратаря Антонио Миранте позволиха на Фернандо Йоренте, Алваро Мората и Карлос Тевес да запишат по два гола, а другото попадение беше дело на Стефан Лихтщайнер, негово второ през сезона в шампионата. Това е и най-голямата победа на "старата госпожа" за първенство от 1983 година насам.

След успешния експеримент срещу Олимпиакос през седмицата, за втори пореден мач треньорът на Юве Масимилиано Алегри се довери на формация 4-2-1-3 и това пак му донесе куп позитиви. Парма много рядко напускаше половината си, където с мъка удържаше натиска на на „старата госпожа“ до 23-ата минута.

Тогава, след куп пропуски от добри ситуации, Пол Погба овладя лошо избита топка пред пеналта и с тежък шут по тревата от около 22 метра потърси долния ляв ъгъл. Миранте изби кълбото право на пътя на връхлитащия Йоренте и грамадният испанец с технично копване откри резултата.

Три минути по-късно Лихтщайнер покачи с много прецизно воле. Десният защитник овладя кълбото пред наказателното поле и с премерен изстрел в горния ляв ъгъл не остави шансове за Миранте.

В 36-ата минута класиката беше готова. Бърза размяна на пасове пред и в наказателното поле на гостите позволи Лихтщайнер да изскочи непокрит отдясно. Швейцарецът обаче не се полакоми и пусна успоредно към непокрития при далечната греда Йоренте, който само чукна кълбото в мрежата.

След паузата Карлос Тевес взриви стадиона с брилянтно изпълнен солов гол. В 50-ата минута той получи от Падоин в собствената си половина и се втурна напред. Аржентинецът литна трима бранители в стил „Марадона“, преди да намери долния ляв ъгъл за 4:0.

Осем минути по-късно Тевес се разписа отново, като Миранте за втори път в мача боксира твърде некачествено удар от дистанция на Погба. Южноамериканецът първи дотича до кълбото и с немалко сила го прати в мрежата.

Предвид предрешения мач, Алегри извади и Тевес, и Погба, а на тяхно място пусна младите Кингсли Коман и Алваро Мората. Тъкмо те изработиха 6-ия гол в срещата четвърт час преди края. Дошлият под наем от ПСЖ футболист копна над защитниците на Парма, а испанецът пое елегантно, преди с фалцов шут в далечния ъгъл да матира Миранте.

Последното попадение падна в 88-ата минута, когато Лихтщайнер проби за кой ли път отдясно и центрира остро на първа греда, където Мората бе изпуснат и с премерено воле заши кълбото под гредата за крайното 7:0.

По този начин „бианконерите“ събраха 28 точки на върха в класирането и временно имат аванс от 6 точки пред Рома, който тази вечер посреща Торино в своя мач от кръга. Парма пък заема предпоследното 19-о място с едва 6 пункта в актива си.