Отборът на Рома победи с 4:2 Сасуоло в домакински мач от третия кръг на Серия А. Само за 15 минути Лоренцо Пелегрини, Един Джеко и Хенрих Мхитарян реализираха бързи три попадения. Последва гол на Джъстин Клуиверт, който направи резултата 4:0. В 53-ата минута Доменико Беради реализира за Сасуоло от свободен удар, а в 72-ата отново той оформи крайното 5:2.

Още в 3-тата минута на срещата бе отсъдена дузпа за Рома след нарушение, извършено от Федерико Пелузо. Съдията Даниеле Чифи обаче реши да прегледа решението за дузпа, използвайки ВАР, като системата показа, че нарушение не е имало, следователно няма и дузпа.  

В 12-а минута Един Джеко получи високо подаване и имаше цялото време на света, за да шутира към вретата. Той насочи топката към горния десен ъгъл, но липсваше сила на ударът му и вратаря Андреа Консигли се намеси без затруднения.

Резултатът бе открит в 12-ата минута, когато Лоренцо Пелегрини центрира чудесно от ъглов удар и намери Браян Кристанте, който надскочи защитата и стреля с глава в горния десен ъгъл.

Само минута по-късно Франческо Капуто реализира за Сасуоло, но голът му бе отменен заради засада.

В 19-ата минута Александър Коларов центрира в наказателното поле и намери Един Джеко, който овладя топката и я изстреля в центъра на вратата.

Само три минути по-късно новото попълнение на Рома Хенрих Мхитарян отбеляза първото си попадение за отбора, след като достигна до пас в наказателното поле и изстреля перфектен удар в долния ляв ъгъл.

В 34-ата минута невероятна индивидуална изява от страна на Джъстин Клуиверт завърши с удар от наказателното поле. Той прати топката точно в долния десен ъгъл, правейки резултата 4:0.

В началото на второто полувреме Лоренцо Пелегрини овладя подаване дълбоко в наказателното поле и след добро първо докосване прати топката в левия ъгъл. Ударът на полузащитникът бе добър, но един от защитниците промени траекторията му и топката рикошира в гредата.

В 53-ата минута Доменико Беради от Сасуоло изпълни свободен удар от обещаваща позиция и реализира, изпращайки топката в горния десен ъгъл на вратата.

Малко по-късно Джъстин Клуиверт пропиля огромен шанс за Рома, вдигайки се високо в наказателното поле и засичайки центриране от свободния удар. Футболистът пробва удар с глава, но топката се отби от външната страна на лявата греда.  

Крайният резултат бе оформен в 72-ата минута, когато Доменико Беради отбеляза, след като достигна до пас в наказателното поле и с перфектен изстрел в долния десен ъгъл реализира за 4:2.

Така Рома се намира на седма позиция в класирането с 5 точки, а отборът на Сасуоло е 12-и с актив от 3 точки.