Треньорът на Лацио Еди Рея не бе доволен от поведението на Алваро Алварес, който отказа да влезе като резерва при победата с 3:2 над Удинезе в неделя.

Уругваецът има само 29 изиграни минути с екипа на римляните, но изненадващо изрази претенции, когато трябваше да замени изморения Томазо Роки в 88-ата минута, когато падна победния гол в двубоя.

Рея искаше Алварес да пусне Рея като смяна, която да забави времето, но крилото реши, че не си струва да влиза за няколко секунди игра и трябваше треньорът дълго да го убеждава, докато накрая го навие да влезе в игра.

„Аз съм треньорът и аз взимам решенията. Тук няма феномени”, каза наставникът на орлите, които завършват годината на три точки зад лидера Милан.

„Всички ние разбираме, че сме равни и трябва да приемем решението за доброто на тима или ще имаме проблем.”

„Ако хората започнат да показват недоволство, тогава рискуваме всичко да се срути. Това се случи през миналия сезон”, коментира Еди Рея.

Алваро Алварес дойде в Лацио през лятото и има само 29 изиграни минути, разпръснати в цели 4 мача, а след вчерашната му проява шансовете да бъде натирен през зимата стават изключително големи.