Едва ли на някой в Лацио още му прави впечатление, когато Мауро Сарате прави недоволни физиономии, след като го извадят от игра, въпреки че през този сезон не е във форма.

Повече от странно обаче изглежда, когато неизвестният дори на феновете на орлите уругваец Алваро Гонсалес откаже да влезе в игра като резерва в изключително важен момент за тима.

Италианските медии съобщават, че 26-годишният Алварес, който има едва 29 изиграни минути с екипа на бианкочелестите, е отказал да стане от пейката, когато треньорът Еди Рея е поискал да го пусне в неделния мач в Удинезе.

Двубоят в Рим бе истинска драма, като Лацио стигна до успеха в 88-ата минута с 3:2, след като гостите си вкараха автогол.

В този важен момент Рея е казал на уругвайското крило да влиза в игра на мястото на изчерпалия физическите си сили капитан Ромазо Роки и да помогне на домакините да задържат преднината си от един гол.

Алваро Гонсалес обаче отказал да влиза като резерва за 2-3 минути и трябвало Еди Рея да го убеждава да се съблече по екип и да излезе на полето.

В крайна сметка Гонсалес се нави да замени Роки в 90-ата минута и да забави играта с няколко секунди, за да може в крайна сметка Лацио да бие с 3:2 и да се доближи на само 3 точки зад лидера в класирането Милан.