Треньорът на Рома Клаудио Раниери е подал оставка, но тя тепърва ще бъде разглеждана от ръководството на джалоросите, пишат медиите в Италия.

По-рано днес вълците паднаха с 3:4 като гост на Дженоа, след като водеха 3:0 в 51-ата минута и това изглежда е бил преломният момент за Раниери.

Това поражение отдалечи тима от Олимпико на цели девет точки от четвъртото място в Серия А, което е последното даващо право на участие в Шампионската лига и през следващия сезон.

През седмицата пък Рома падна с 2:3 у дома от Шахтьор Донецк в първи 1/8-финал от най-силния клубен турнир в света и почти си гарантира отпадане от надпреварата.

Тимът на Клаудио Раниери загуби последните си 4 мача, като в тях инкасира общо 14 попадения в тях и единственият шанс за тима да спаси сезона е турнира за Купата на Италия, където предстоят полуфинали с Интер.

Въпреки че сезонът на Рома върви към пълен провал, спортният директор на клуба Джан Паоло Монтали заяви, че няма да се бърза с приемането на оставката на Раниери и тя ще бъде обмислена внимателно.

„Това е труден момент, ще отнеме време, за да обмислим нещата. Не е правилно да взимаме решение на горещи глави. Ще решим довечера или утре”, каза Монтали пред медиите.

Първите имена, които се появиха като възможен нов треньор на Рома са тези на настоящия шеф в тима Бруно Конти и на бившия играч на джалоросите Винченцо Монтела.