Милан оцеля във Верона, Дженоа с уникален обрат срещу Рома, Лацио доближи ШЛ

Милан продължи пътя си към титлата в Италия с трудна победа с 2:1 като гост на Киево в мач от 26-ия кръг на Серия А.

Росонерите първи вкараха във Верона в 25-ата минута чрез Робиньо, който бе най-съобразителен в наказателното поле на домакините. Летящите магарета изравниха в 61-ата с гол на Фернандес, а друг бразилец - Пато, донесе успеха на Милан осем минути преди края.

Така тимът на Масимилиано Алегри вече е с 55 точки на върха в Серия А, следвани от Интер с 50 и Наполи с 49, който обаче по-късно днес е домакин на Катания.

Дженоа пък направи уникален обрат срещу Рома и би с 4:3 у дома, въпреки че 38 минути преди края губеше с 0:3 от вълците.

Джалоросите изглеждаха сигурни в успеха на стадион Луиджи Ферарис, след като поведоха с 3:0 с попадения на Филип Мексес (6’), Николас Бурдисо (16’), Франческо Тоти (51’).

Генуезците обаче показаха страхотен характер и стигнаха до победа с 4:3, след като вкараха 4 поредни гола – по 2 на Родриго Паласио (52’ и 74’) и Алберто Палоски (68’ и 86’).

Лацио се възползва добре от грешките на Ювентус и Рома, и след успех с 1:0 у дома срещу Бари с ранен гол на Ернанес вече е със 7 точки пред Юве и с 9 пред Рома в битката за място в Шампионска лига.

Други резултатите от Серия А: Фиорентина – Сампдория 0:0 и Удинезе – Бреша 0:0.