Енрико Прециози, президентът на Дженоа, на чийто стадион Луиджи Ферарис, трябваше да се играе прекратеният двубой между Италия и Сърбия от квалификациите за Евро 2012, обвини за случилото се лошата координация между органите на реда.

 

„Ситуацията беше тревожна още преди мача, с оглед на безредиците в Генуа преди мача. Футболът не присъства в това като цяло. По мое мнение липсваше координация между полицията”, каза Прециози.

 

„Сръбската полиция знаеше за намеренията на тези хора. Те дойдоха тук, само за да създават безредици. Не футболът загуби, а системата. Още след първата хвърлена фойерверка разбрах, че този двубой няма да завърши.”

 

„Всичко това се случи не заради футбола, а защото системата не работи и 400 или 500 ултраси бяха в списъка на УЕФА. Те знаеха, че това би създало хаос.”

 

„В Генуа имаме красив стадион, но трибуните са близо до терена и малко си изпатихме от това. Нашата полиция беше изненадана от това насилие. Те бяха подготвени за футболен мач, не за партизанска война”, заяви още президентът на Дженоа Енрико Прециози.