Евроквалификацията между Италия и Сърбия бе прекратена след само седем минути игра при резултат 0:0.

Сръбските фенове създадоха истински хаос в Генуа минути преди началото на евроквалификацията между „плавите” и Италия.

Мачът, който е предвиден да се играе на стадион „Луиджи Ферарис”започна с 35 минути закъснение.

Причината са феновете на Сърбия, които провокираха полицията в Генуа и влязоха в схватка с част от органите на реда пред стадиона. Има няколко ранени запалянковци, както и двама полицаи.

Сръбските фенове са замеряха с предмети автобуса на „плавите” при неговото пристигане на стадион „Луиджи Ферарис”.

Сръбските ултраси запалиха факли по време на представянето на двата отбора, и започнаха да обстрелват терена. В последствие извадиха албански знамена, които се готвиха да запалят в знак на политически протест. Някой от тях се бяха накачили върху оградата, и отправяха фашистки салюти. Наложи се главният рефер да прибере футболистите на двата отбора в съблекалните, и да се намеси местната полиция.

Двубоят все пак започна след около 35 минути закъснение, но се изиграха едва 7 минути, когато в близост до играчите падна бомбичка, което принуди съдията от Шотландия Крейг Томпсън да спре мача. Последваха няколко минути консултации между делегатът, съдията и наблюдателите и в крайна сметка бе взето решение срещата да бъде прекратена.

Очаква се УЕФА най-късно през следващата седмица да вземе решение относно наказанието на Сърбия, а Италия да спечели служебна победа с 3:0.